Naktine Fotografija
+39
povce
Gedyminas
meciau
Karolis
tslajus
Eglė
Amanita Vijoklis
Rasa
Aidas
PanksSoul
Miegantis
Zygutas
Tarė
Amise
smer
ievutu
medwezys`
prieangis
vytautas
shOo
tatanka_jotanka
Deividas.
Teja-san
Laurynas
FuXaS
RIVERFOOT
kolorado
O'Mffn
Dainius
Nakteja
Kiras
Meska
andresito
Ramunas
vikuted
ingava
Spitfire
juoda_plunksna
GM
43 posters
Puslapis 9 iš 13
Puslapis 9 iš 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Re: Naktine Fotografija
RIVERFOOT rašo:0 jei pamegintum M(Manual mode) fotografuoti dar labiau patiktu
ai ir dar sis tas , ta paskutine foto grazi ,tikrai
niu nors vienas geras zodis, Aciu
ir kelios pashvaisciu foto kai menulio nebuna
Svečias- Svečias
RIVERFOOT rašo:0 jei pamegintum M(Manual mode) fotografuoti dar labiau patiktu
ai ir dar sis tas , ta paskutine foto grazi ,tikrai
su M man visai nieko nesigauna...as fotografuodavau su P ( tai ivardijau kaip naktini rezima )
Svečias- Svečias
Na jei isigilintum i kitus rezimus ( S,P,A,M ) suprastum ,kokie jie naudingi ir reikalingi. As asmeniskai niekad nenaudoju jokiu is anksto nustatytu ar tai makro ,ar tai kitokiu . Naudoju kuriuos paminejau prie tam tikros situacijos. Ir tai visada padeda isgauti tai ko noriu
Tavo atveju meginciau kaitalioti rankiniu budu islaikyma, galbut rastum toki nustatyma ,kuris labiausiai tinka situacijai
Jei nemanai ,kad geriau gausis ,negu dabartiniai rezultatai, eksperimentuok
Tavo atveju meginciau kaitalioti rankiniu budu islaikyma, galbut rastum toki nustatyma ,kuris labiausiai tinka situacijai
RIVERFOOT- Senbuvis (-ė)
- Pranešimų skaičius : 314
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Vilnius
Registration date : 2006-09-09
RIVERFOOT rašo:Na jei isigilintum i kitus rezimus ( S,P,A,M ) suprastum ,kokie jie naudingi ir reikalingi. As asmeniskai niekad nenaudoju jokiu is anksto nustatytu ar tai makro ,ar tai kitokiu . Naudoju kuriuos paminejau prie tam tikros situacijos. Ir tai visada padeda isgauti tai ko noriu
Butinai pabandysiu, nors naktimis kai fotografuoju vis bandau kazka naujo
Svečias- Svečias
Kita karta nakty pabandyk uzdeti didesne diafragma pvz F/8 , iso 400 (taviskis nikon dar graziai piesia prie stokio iso) , ir islaikyma 30s Manau turetu suveikti tikrai gerai Tik gali nuo zvaigzdziu likti star trails.
Is tikro as tik speju , pagrinde eksperimentuok su tais rezimais ,kur pati gali keisti diafragma ir islaikyma .
Is tikro as tik speju , pagrinde eksperimentuok su tais rezimais ,kur pati gali keisti diafragma ir islaikyma .
RIVERFOOT- Senbuvis (-ė)
ahaa..... o man keista yra kad mano nikon D40x geriau fotografuoja uz D80, t.y. naktimis.... del to as D80 naudoju judanchiu objektu fotografavimui....aishku abiem atvejais naudoju skirtingus obektyvus....judanciam objektui naudoju Sigma AP0 DG 70-300mm...tik jis man nelabai patinka...fiksuoja vaizda ilgai
Svečias- Svečias
Vat jei turetum peizazam koki sigma 10-20mm , o judantiems objektams koki 70-200mm f/2.8 + 1.4x arba 1.7x konverteri , pamatytum kaip nepaleistum istisa diena fotoaparato is ranku
Gaila ,kad tokie zaisliukai nepigus ;/ cia ir yra beda... ir ne tau vienai
Gaila ,kad tokie zaisliukai nepigus ;/ cia ir yra beda... ir ne tau vienai
RIVERFOOT- Senbuvis (-ė)
RIVERFOOT rašo:Vat jei turetum peizazam koki sigma 10-20mm , o judantiems objektams koki 70-200mm f/2.8 + 1.4x arba 1.7x konverteri , pamatytum kaip nepaleistum istisa diena fotoaparato is ranku
Gaila ,kad tokie zaisliukai nepigus ;/ cia ir yra beda
Tai, akd as ir taip nepaleidziu jo...jei butu patogu tai ir miegociau laikydama rankose Peizazam naudoju Nikon DX 18-135mm....turiu dar uzmetus Nikkor 1:1.8D...tik jis nelabai man limpa...nupirko spec. mikro fotografijai...bet nelabai kaip....
Svečias- Svečias
Beje pats taip pat naudoju nikon , tik d90 su 18-105vr kitiniu tikrai universalus objektyvas Ko gero vienintele beda ,kad ne sviesus . Bet siam reikalui turiu numates 50mm f1.8
RIVERFOOT- Senbuvis (-ė)
RIVERFOOT rašo:Beje pats taip pat naudoju nikon , tik d90 su 18-105vr kitiniu tikrai universalus objektyvas Ko gero vienintele beda ,kad ne sviesus . Bet siam reikalui turiu numates 50mm f1.8
Manishkiuose man labai truksta stabilizatoriaus...bet Nikon'u fanatike esu jau nuo seniai...net nezinau kodel... Mhh , o ta menuli su kokiu fotografavai.... ?
Svečias- Svečias
micro fotografijai ar macro?
jeigu turejai macro omeny (kas yra visokie vabaliukai), tai as naudoju sigma 105mm. labai svarbu, kad magnifikacija butu 1:1, dar kitaip vadinama life size. taip pat macro objektyvai dazniausiai buna fiksai, o ne zoomai.
jeigu nelabai supranti apie rezimus ir nustatymus, galiu parekomenduoti viena labai gera internetini puslapi, jeigu supranti anglu kalba. http://digital-photography-school.com/blog/digital-photography-tips-for-beginners/
svarbiausia info siame puslapyje yra apie aperture (diafragma), iso, shutter speed (islaikymas). butinai paskaityk the exposure triangle, tai man labai padejo issiaiskinti, kaip cia kas prie pastarosios sekcijos yra labai geri pavyzdziai/palyginimai.
jeigu turejai macro omeny (kas yra visokie vabaliukai), tai as naudoju sigma 105mm. labai svarbu, kad magnifikacija butu 1:1, dar kitaip vadinama life size. taip pat macro objektyvai dazniausiai buna fiksai, o ne zoomai.
jeigu nelabai supranti apie rezimus ir nustatymus, galiu parekomenduoti viena labai gera internetini puslapi, jeigu supranti anglu kalba. http://digital-photography-school.com/blog/digital-photography-tips-for-beginners/
svarbiausia info siame puslapyje yra apie aperture (diafragma), iso, shutter speed (islaikymas). butinai paskaityk the exposure triangle, tai man labai padejo issiaiskinti, kaip cia kas prie pastarosios sekcijos yra labai geri pavyzdziai/palyginimai.
Na as ir uz nikon esu visom keturiom :D Yra cia kurie ir uz pentaxa ,ir uz canon visas keturias kilnoja :D Na bet cia jau kaip kam
Menulis cia su 18-105 prie 105mm . Bet toli grazu menulis buvo per toli , teko beviek 100% crop padaryti kadro ,kad priatinciau. TIk vat kokybe smunka ;/
Beje su tavo 70-300 galima zyyyymiau geriau nufotografuoti patikek
Menulis cia su 18-105 prie 105mm . Bet toli grazu menulis buvo per toli , teko beviek 100% crop padaryti kadro ,kad priatinciau. TIk vat kokybe smunka ;/
RIVERFOOT- Senbuvis (-ė)
RIVERFOOT rašo:Na as ir uz nikon esu visom keturiom :D Yra cia kurie ir uz pentaxa ,ir uz canon visas keturias kilnoja :D Na bet cia jau kaip kam
Bndziau ir esu nufotografavusi nemazai menuliu...tik tavishkis tai mane pritrenke...nepaprasta....Cia uz poliarinio rato menulis nenusakomas ypac kai tik nuo kalnu pradeda kilti...didziulis didziulis...bet kokyme tu mano nuotrauku nekokia...nera ryshkumo, del to taip smalsu pasidare, kaip tau pavyko taip pagauti bet ir su mano objektyvu tektu zoom'inti ir kirpti...
Svečias- Svečias
stai mano menulis:
jau buvau ji kazkada cia rodzius. fotografuota su nikkor 70-300mm. kas man keisciausia buvo, kad reikejo labai trumpo islaikymo. o as galvojau, kad bus atvirksciai, buvau ir stova pasiemus
jau buvau ji kazkada cia rodzius. fotografuota su nikkor 70-300mm. kas man keisciausia buvo, kad reikejo labai trumpo islaikymo. o as galvojau, kad bus atvirksciai, buvau ir stova pasiemus
Butent esme yra trumpas islaikymas ir daug mm . Jokiu paslapciu cia nera
RIVERFOOT- Senbuvis (-ė)
ingava rašo:stai mano menulis:
Ispudinga....menulis gana daug, ypach pilnatis shviesos duoda...as ir visad su stovu fotografoju ir staigiai uzfiksuoja...tik kokybe toli grazu iki tavo shitos nuotraukos.....Visad maniau, kad nuo aparato daug kas priklauso.... Aciu labai uz tinklapi, butinai pastudijuosiu
Svečias- Svečias
as manau, kad beda yra islaikyme. kuo ilgesnis islaikymas, tuo didesne galimybe, kad nuotrauka bus neryski.
o kaip ten del tu pasvaisciu? kada jas geriausia/palankiausia pamatyti? kiek ilgai jos trunka, kokiu metu laiku vyksta? ar jos matomos is bet kurios Norvegijos vietos? kiek zinai, ji kartais ir skotijoje matoma.
o kaip ten del tu pasvaisciu? kada jas geriausia/palankiausia pamatyti? kiek ilgai jos trunka, kokiu metu laiku vyksta? ar jos matomos is bet kurios Norvegijos vietos? kiek zinai, ji kartais ir skotijoje matoma.
ingava rašo:as manau, kad beda yra islaikyme. kuo ilgesnis islaikymas, tuo didesne galimybe, kad nuotrauka bus neryski.
Pashvaistes buna tik uz poiliarinio rato...del Shkotijos net nezinau...labai abejociau...nors visko gali buti jei ji netoli poliarines ribos. Su paciom pashvaistem, tai su jomis sudetinga...niekad nezinai pasirodys ar ne...bus ryshkios ar ne, nes viskas priklauso nuo saules intensyvumo, pacios graziausios bus apie 2011 metus, nes tuomet numatomas didzziausias saules intensyvumas. Dazniausiai matomos tamsiu metu, t.y. ziema..nors maciau jau jas ir spalio gale. Taip pat ju pasirodymas priklauso nuo giedrumo...kartais atrodo, kad dangus giedras...o pasirodo dregme uzklojus dangu, zvaigzdes ryshkios, o pashvaisciu nesimato...jos buna 80-120km aukshtyje nuo zemes... Bet jausmas matant jas....net sunku nupasakoti...pradzioje ateina kaip smaragdinio zalumo dbeselis...veliau ryshkeja ir staigiai pradeda 'lakstyti' po dangu..man shiais metais pavyko uzfiksuoti spalvota pashvaiste, tai laiminga buvau kaip vaikas...Pagrindine spalva smaragdo zalumo, bent as taip ta spalva vadinu....veliau atsiranda balta-geltona- alyvine- violetine..... Zinau, kad LT organizuoja keliones , bet tai gana rizikinga...nes atvaziuosi savaitei paziureti pashvaisciu - o jos nepasirodys... Pashvaistes galima pamatyti ne tik Shiaures Norvegijoje, bet ir Suomijoje, Rusijoje, zodziu tose vietovese kurios 'persirite' uz poliarinio rato..... Jei susibendrausime, butinai pakviesiu tave i svecius, kad turetum ilgesni laika sulaukti pashvaisciu...plius cia dar cia atplaukia delfinai, toliau link pietines puses orkos...nemazai juriniu ereliu...va kodel as taip svajoju apie gera zoom'a Beje, pas mus arteja poliarine naktis, kai saule nepakils virsh horizonto ishtisa para, tai trunka apie pora menesiu, tai didziausia tikimybe pamatyti pashvaistes...vasara pora menesiu saule nenusileidzia...del to pashvaisciu vasara nera...Kovo menesi taip pat maciau pashvaistes...bet kuo toliau link vasaros, tuo ju labiau reteja.
Svečias- Svečias
ir del ilgio ....cia kaip sekme nusishypsos...buna pashvaistes per visa nakti zaizaruoja....tai nurimsta....uz kiek laiko vel paryshkeja...kaip ir su gyvunais....cia jau reik apsisharvuoti kantrybe, as tai prisirengiu, pasiimu pleda...karshtos kavos...taip ir prasedziu iki 3val. ryto terasoj befksuodama jas....
Svečias- Svečias
Geras Gyvai pamatyti tai kogero ir yra visas malonumas ech... tai dar viena svajone prie daugybes kitu
RIVERFOOT- Senbuvis (-ė)
viskas aisku - mano sekanti kelione bus i Norvegija :D
siaip klausiau butent apie Norvegija, nes mano pusiau giminaitis ten isvaziavo siandien
siaip klausiau butent apie Norvegija, nes mano pusiau giminaitis ten isvaziavo siandien
RIVERFOOT rašo:Geras Gyvai pamatyti tai kogero ir yra visas malonumas ech... tai dar viena svajone prie daugybes kitu
RIVERFOOT, kai gyvenau LT kryzium guliausia, kad neishtems manes niekur ish jos....o va praejo 3-4 metai....ir meciau viska...darba...visai nauja buta...pripazinima....sheima....finansini stabiluma....del svajones, del ramybes, del grozio ir atvaziavau cia visai isvetima shali, kur nezinau nei kalbos, nei zmoniu....Bet esu nustebus ir suzaveta zmoniu nuoshirdumu ir nesavanaudishkumu.....Priesh metus kai pirmasyk cia atvykau pakerejo viskas aplink....Pashvaistes pirmoje vietoje...pamenu, kaip pirmasyk basom per sniega su fotoaparatu lekiau jas fotografuoti, nes netikejau, kad su siuo fotoaparatu ju neimanoma uzfiksuoti...pirmos gavosi sheip sau..kuo toliau tuo geriau ir geriau gaunasi...O kai sedejau ir ziurejau i vandenyna ir staiga visai shaliimais praplauke bureli delfinu tai aplamai gavau shoka.... Trumpai tariant surizikavau...paaukojau materialinius dalykus uz dvasinius ir esu laiminga tai ir skatina fiksuoti viska aplink....per pora menesiu pazengiau i prieki tiek, kiek per 5 metus nebuvau pazengusi
Svečias- Svečias
ingava rašo:viskas aisku - mano sekanti kelione bus i Norvegija :D
Konkreciai i kuri vieta Norvegijos? nes tik shiaurineje Norvegijoje galima jas pamatyti...bet dauguma bijo shalcio, tad traukia i Pietine Norvegija
Svečias- Svečias
na tikiuosi sakydama seima , turejai omeny - tevus Na supranti apie ka as
RIVERFOOT- Senbuvis (-ė)
Na kogero niekada as taip negaleciau padaryt t.y viska mest Bet pakeliaut , velniai griebtu , negaila ir tu pinigu , tik kad ju turet pirma dar reik
RIVERFOOT- Senbuvis (-ė)
Puslapis 9 iš 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Foto konkursas! Naktine fotografija
» Wildlife fotografija
» Fotokonkursas "Makro fotografija"
» Fotokonkursas "Makro fotografija"
» Svetaines apie fotografija
» Wildlife fotografija