Reikalinga pagalba!!!
+3
Kiras
juoda_plunksna
martisauskas
7 posters
Puslapis 1 iš 2
Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
Reikalinga pagalba!!!
iskart ispeju kad fotografijoje as zalias. tai va sioje nuorodoje http://picasaweb.google.lt/kidlow/13/photo#5155393307220630434 yra nuotraukos pavyzdys ir joje padidinus siek tiek matosi balti taskiukai. kas tai galetu but ar kazkokie nustatymai mano neteisingi fotgrafuojant pvz.: ISO per didelis. Ar cia paciam fotikui kazkas nutiko. fotikas pas mane olympus e410.
martisauskas- Naujokas (-ė)
- Pranešimų skaičius : 6
Registration date : 2008-01-14
Re: Reikalinga pagalba!!!
turiu dvi idejas kol kas:
-neijungtas noise reduction ar kaip ten pas olympusa vadinasi;
-problemos su matrica, nes tie taskiukai panasus i hot pixels. man taip su fuji finepix s9500 buvo, kai ekspozicija trukdavo apie 4 s ir daugiau. tik tie taskai kaupdavosi aplink centra.
-neijungtas noise reduction ar kaip ten pas olympusa vadinasi;
-problemos su matrica, nes tie taskiukai panasus i hot pixels. man taip su fuji finepix s9500 buvo, kai ekspozicija trukdavo apie 4 s ir daugiau. tik tie taskai kaupdavosi aplink centra.
dekui uz pagalba
martisauskas rašo:dekui uz pagalba
ner uz ka. cia tik mano versijos, bet gal kas nors dar kokiu minciu tures. siaip labai nemalonus toks dalykas.
Man rodos, kad noise reduction neijungta
As irgi olympusu fotkinu, ir kai islaikymas buna virs 10 sek, daros panasiai, tik svelniau
Pabandyk ijungti
As irgi olympusu fotkinu, ir kai islaikymas buna virs 10 sek, daros panasiai, tik svelniau
Pabandyk ijungti
Kiras- Top
- Pranešimų skaičius : 1349
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Vilnius - Klaipėda
Registration date : 2007-08-01
Kiras rašo:Man rodos, kad noise reduction neijungta
Pabandyk ijungti
nu zinok noise reduction kaip ir ijungtas. pabandziau pazaist su islaikymu tai esme tame kad jei islaikymas ilgesnis nei pora sec. atsiranda vadinami "taskeliai". matyt y garanti reiks temt. , bet tie garantiniai tai nervina jie laikys ta fotika visa amzinybe. o jei pripaisys kad del mano kaltes kas nors parejo. tarkim kazkur nutrenkes buvau ir matrica buvo pazeista ar pan. ziauru
esu girdejes, kad priimtu i garantini, turi buti tam tikras sugedusiu tasku skaicius. nors pagal tai, ka parodei, manau tu tasku daugiau nei reikia. o jei spyriosis, tada pagrasink vartotojo teisiu tarnybomis ir pan. - kiek zinau, suveikia
Hot Pixels
"Karšti" pikseliai. Tai tam tikra "triukšm" atmaina, bet jos priežastis - ne perdaug aukštas sensoriaus
jautrumas. Tokie pikseliai pradeda atsirasti darant naktines nuotraukas, kuomet išlaikymas b)na gana
ilgas - skaiiuojamas sekundmis, o ne jos dalimis. Dl to tamsiame fone matomi vairiaspalviai taškeliai,
primenantys žvaigždt* dang.
Tokio reiškinio priežastis - konstruktyvinis sensoriaus tr)kumas. Esm tame, kad esant ilgam išlaikymui
šviesai jautr)s elementai savaime susižadina ir to susižadinimo rezultate generuoja atsitiktin2 spalv*. Iš
esms tai nra gamybinis brokas, esant labai ilgiems išlaikymams(4, 8, 16 sekundži ir daugiau)
mgjiškos technikos sensoriai generuoja tam tikr* "karšt" pikseli kiek. Ir kadangi yra PM, kuri gana
skmingai taiso tokias nuotraukas, toks tr)kumas nekelia dideli problem.
"Karšti" pikseliai. Tai tam tikra "triukšm" atmaina, bet jos priežastis - ne perdaug aukštas sensoriaus
jautrumas. Tokie pikseliai pradeda atsirasti darant naktines nuotraukas, kuomet išlaikymas b)na gana
ilgas - skaiiuojamas sekundmis, o ne jos dalimis. Dl to tamsiame fone matomi vairiaspalviai taškeliai,
primenantys žvaigždt* dang.
Tokio reiškinio priežastis - konstruktyvinis sensoriaus tr)kumas. Esm tame, kad esant ilgam išlaikymui
šviesai jautr)s elementai savaime susižadina ir to susižadinimo rezultate generuoja atsitiktin2 spalv*. Iš
esms tai nra gamybinis brokas, esant labai ilgiems išlaikymams(4, 8, 16 sekundži ir daugiau)
mgjiškos technikos sensoriai generuoja tam tikr* "karšt" pikseli kiek. Ir kadangi yra PM, kuri gana
skmingai taiso tokias nuotraukas, toks tr)kumas nekelia dideli problem.
tai taip supratau kad man nieks nieko netaisys? tai tipo oly e410 yra totalus meslas?
vienu zodziu internete pasiskaiciau apie hot pixelius tai kaip supratau pas daug kuriuos fotikus yra sita prob. kai islaikymas didesnis nei pora sec. tipo sensorius kaista ir kazkas tokio. o savo fotike radau tokia funkcija pixel mapping. kaip supratau ji ten tuos hot pixelius sutvarko. viskas daba lyg ir normoj, kad ir islaikymas 30sec ar daugiau. valio susitvarke mano problemos. IR KA AS DARYCIAU BE JUSU NUOSTABAUS FORUMO!!!
smagu girdeti, kad nebera tavo problemos ir jei bent kiek padejom, tada saunu
tikiuosi martisauskas nepyks,bet aš noriu taip pat kai ko paklausti.
štai nuotrauka:
ir noriu paklaust kodėl buvo fokusuota tik į vieną juostą?
štai nuotrauka:
ir noriu paklaust kodėl buvo fokusuota tik į vieną juostą?
naktelė- Naujokas (-ė)
- Pranešimų skaičius : 47
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Gargždai
Registration date : 2007-12-05
speju, diafragma buvo maximaliai atverta. sakyciau, norma cia viskas, tik gal taip atrodo, kad kazkas negerai. desineje puseje paciame kraste vel matyti ryski vieta, o kadangi siferis banguotas, tai ir susidaro iliuzija.
imho, anyway
imho, anyway
o jum neatrodo, jog visai naturalu, jog desinej irgi fokusas - tiesiog suzaide siferio banguotumas ir nusistate tinkamas atstumas
O gal ir klystu
O gal ir klystu
Kiras- Top
Kirai, tai pasakei lygiai tą patį, ką ir juoda_plunksna, tik kitais žodžiais:)
medwezys` rašo:sunku būtų blurą pagal šiferį taip išvingiuot pritariu juodai_plunksnai
hm... na... nemanau taip nes kažko labai jau nukirstas tas fokusas. Kažko neatrodo, kad natūraliai taip išilgai pavyktų sufokusuot...
Butu idomu suzinoti objektyva ir diafragmos reiksme
Kiras- Top
viskas čia natūralu.
objektyvas Helios-44M, diafragma - 1,8
objektyvas Helios-44M, diafragma - 1,8
naktelė- Naujokas (-ė)
o tada gal galit paaiškint dėl ko taip gavosi?
naktelė- Naujokas (-ė)
Tiesiog kai yra didele diafragmos reiksme (1,8; 2; 2,8 ar pan.) buna labai siaura ryskumo zona - tai reiskia, kad ryskus yra tik objektai, i kuriuos sufokusuoji, o visa kita (fonas ir arciau esantys objektai) - neryskus.
O jei diafragmos reiksme (16 ar pan.) didele - tada ryskumo zona plati. Jei sufokusuoji i viena objekta, tai ryskus bus ir pries ji, ir uz jo esantys.
Beje, diafragmos reiksme 1,8 - reiskia placiausiai atvetra, 16 - labai uzverta.
Gali dar cia paziureti (angliskai) http://en.wikipedia.org/wiki/Depth_of_field
O jei diafragmos reiksme (16 ar pan.) didele - tada ryskumo zona plati. Jei sufokusuoji i viena objekta, tai ryskus bus ir pries ji, ir uz jo esantys.
Beje, diafragmos reiksme 1,8 - reiskia placiausiai atvetra, 16 - labai uzverta.
Gali dar cia paziureti (angliskai) http://en.wikipedia.org/wiki/Depth_of_field
Kiras- Top
todel, kad taip ir turi buti o kad krastai ryskus, tai reiskia, kad objektyvas visai geras
Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
Puslapis 1 iš 2