menas/nemenas
+9
Kiras
vytautas
Spitfire
bejausme
O'Mffn
smer
juoda_plunksna
Amise
shOo
13 posters
Puslapis 1 iš 2
Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
menas/nemenas
Amise rašo:
bejausme rašo:
na..kazkas nupiese juoda kvadrata baltame fone ir pasake kad tai yra menas, ir atsrado tokio kurie juo patikejo ir patys izvelge mena
arba atsirado tokių kurie ne juo patikėjo, o tiesiog nesinorėjo pasirodyt jog nesupranta to jo "meno" ir tiesiog vaidino suprantančius "menininkus". Dažnai taip būna ir realiai, kai nori priptapt ir įlyst sūbinėn.
Mano nuomone tavo pasakymas tai, kad pinhole yra menas, skamba beveik kaip kaikurių labai mėgiamas posakis, kad jei jau turi veidrodinį fotiką, o ne muilinę, tai jau darai geras ir profesionalias fotkes. Blah..
Kazkaip taip labai idomi diskusija. Tuomet turetume sakyti, kad visa fotografija yra ne menas.
O del Maleviciaus Juodo kvadrato - (http://www.abc.net.au/reslib/200707/r159647_582595.jpg) - tai buvo to metu taisykliu sulauzymas, inovacija todel ir idomu
Na, man atrodo, kad cia naujos temos reik, nes anoj diskusijoj ne i tema jau ten kalbama.
Na man atrodo, tai kad fotografijos pacios kaip meno ir nereiktu laikyti, taciau menine fotografija jau reiktu;]] nes ten fotokorespondentai daznai darbui ir pleshkina kadrus tokius, kurie nera neturi dideles isliekamos meno vertes. Aisku, anksciau buvo visai kitaip.
Taip pat visokios astro fotografijos, na juk daug kas naudoja fotoparata kaip darbo iranki, kuriuo sieka ishsiaiskinti kazka, nebutinai daryti mena, o tas pinholeas ir tera fotoaparatas del to sakyti, kad camera yra menas, mano nuomone, klaidinga.
shOo- Top
- Pranešimų skaičius : 703
Registration date : 2006-09-13
Re: menas/nemenas
kiras, aš apie tai kad JEI pasako kad foto yra MENAS tai dar nereiškia jog taip ir yra
o apskritai, kur riba tarp meno ir nemeno? tarkim reportazas. bet jei reportazas daromas is idomesniu rakursu ir pan, tai visvien ne menas cia ar kaip?
va va butent;] ta riba cia kaip kam. man tai yra tikrai idomu ir, mano nuomone, menisku reportaziniu nuotrauku;] ypac ten kokio bresono
shOo- Top
man rodos, kad dabar 'menas' tampa kiču... Jaunimas (9-14) įsivaizduoja, kad viskas, ką jie padaro, yra me(eeee)nas. Ir kiti jiems taip sako, kad tie maži (pyyp) EMO nepersipjautų venų vien juos sukritikavus...
man atrodo, kad sveikai laikantis kritikavimo, galima daug daugiau pasiekt, negu vien skatinant :D
ir šiaip - menas yra dėl meno. Jei tai yra dėl pinigų, tai jau praranda ~90% vertės...
šia tema daug diskutuos galiu
man atrodo, kad sveikai laikantis kritikavimo, galima daug daugiau pasiekt, negu vien skatinant :D
ir šiaip - menas yra dėl meno. Jei tai yra dėl pinigų, tai jau praranda ~90% vertės...
šia tema daug diskutuos galiu
kaip kaikurių labai mėgiamas posakis, kad jei jau turi veidrodinį fotiką, o ne muilinę, tai jau darai geras ir profesionalias fotkes.
Kazkada dulkini negatyvai su visokiom siukslem ir pan. buvo laikomi paprasciausiu broku, bet dbr ta nekokybe jau daroma specialiai, nes atrodo suteikia kazkokio sharmo. Gal po kazkiek laiko kiekviena muiline gales pasiekt neprastesniu rezultatu (kokybes atzvilgiu) nei dabartiniai dslr, tai galbut ir ta skaitmenine nekokybe kaip triukshmai ir spalvu neryshkumas kam nors veliau atrodys lb idomu ir senovishka.
O'Mffn- Dažnas (-a) dalyvis (-ė)
- Pranešimų skaičius : 133
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Vilnius
Registration date : 2007-01-30
O'Mffn rašo:kaip kaikurių labai mėgiamas posakis, kad jei jau turi veidrodinį fotiką, o ne muilinę, tai jau darai geras ir profesionalias fotkes.
Kazkada dulkini negatyvai su visokiom siukslem ir pan. buvo laikomi paprasciausiu broku, bet dbr ta nekokybe jau daroma specialiai, nes atrodo suteikia kazkokio sharmo. Gal po kazkiek laiko kiekviena muiline gales pasiekt neprastesniu rezultatu (kokybes atzvilgiu) nei dabartiniai dslr, tai galbut ir ta skaitmenine nekokybe kaip triukshmai ir spalvu neryshkumas kam nors veliau atrodys lb idomu ir senovishka.
niu bet.. ten juosta..
nors, pagyvensim pamatysim
Amise rašo:
nors, pagyvensim pamatysim
faktas tai, kad viskas kartojasi istorijoje, viskas eina spirale. aukstyn ar zemyn, cia jau kaip kam :D anyway, tad jei juosta po truputi a la grizta i mada, tai gal po kiek laiko skaitmena vel atsikovos savo prarastas pozicijas, pasiulydama kazka naujo. zodziu, gyvenkim ir dziaukimes
siaip turejau omeny ne pacia pinhole kamera o ja darytas nuotraukas, nepykit jei blogai issireiskiau tiesiog pasikartosiu kad kiekvienas mena suvokia kitaip, kaip kad ir kazkas juoda kvadrata baltame fone pavadino menu, nors man, kaip tiksliukei, tai ir yra KVADRATAS kuriame matau stacius kampus ir lygias krastines :D
bejausme- Naujokas (-ė)
- Pranešimų skaičius : 13
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Atha Cliath , Eire
Registration date : 2008-01-27
menas nera dulketa nuotrauka su neryskiom spalvom ir perforacijom.
, kiekvienas turim savo skoni ir supratima, pamatau kokia nors nuotrauka, kuri kitam visiskai nesuprantama ir nieko nesuteikianti, o vat mane uzplusta toks fainas jausmas, suvirpa sirdele ir zinau kad ta nuotrauka man labai labai patinka ir man poxui ka kiti galvoja.
, kiekvienas turim savo skoni ir supratima, pamatau kokia nors nuotrauka, kuri kitam visiskai nesuprantama ir nieko nesuteikianti, o vat mane uzplusta toks fainas jausmas, suvirpa sirdele ir zinau kad ta nuotrauka man labai labai patinka ir man poxui ka kiti galvoja.
Spitfire- Top
- Pranešimų skaičius : 615
Registration date : 2006-12-30
menas yra toks dalykas kury visi supranta skirtingai vienam gali atroditi vienaip kitam kitaip bet kur tik yra koks nors dalykas iš to dalyko galima padaryti meno kūrini :cat:
vytautas- Dalyvis (-ė)
- Pranešimų skaičius : 79
Registration date : 2007-12-03
menas yra vyras, tik angliskai.
shOo- Top
Vien technikos (pinhole - skaitmena - dagerotipija) negalime laikyti menu arba nemenu.
Esme - menas tai arba grozis (isskirtinis, o ne siaip grazu), bet pageidautina ir inovacija - tai, ko niekas nedare.
Pirma salyga ispyldyti isskirtinai sunku, antra - beveik neimanoma. Todel didziu menininku vienetai
Esme - menas tai arba grozis (isskirtinis, o ne siaip grazu), bet pageidautina ir inovacija - tai, ko niekas nedare.
Pirma salyga ispyldyti isskirtinai sunku, antra - beveik neimanoma. Todel didziu menininku vienetai
Kiras- Top
- Pranešimų skaičius : 1349
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Vilnius - Klaipėda
Registration date : 2007-08-01
technika, tokia kaip pinhole ar iprastine kamera - tai tik priemones padedancios igyvendinti meno ideja, nes pati ideja gimsta musu smegenineje .
o siaip pritariu Spitfire bei Kirui su ju pasisakymais man tikrai kelia virpuli net pacios primityviausios su pinhole darytos nuotraukos, kuriose pavaizduotas kad ir pvz medis ir man tikrai nesvarbu ka apie nuotrauka mano kiti, svarbu kad man ji patinka.
o siaip pritariu Spitfire bei Kirui su ju pasisakymais man tikrai kelia virpuli net pacios primityviausios su pinhole darytos nuotraukos, kuriose pavaizduotas kad ir pvz medis ir man tikrai nesvarbu ka apie nuotrauka mano kiti, svarbu kad man ji patinka.
bejausme- Naujokas (-ė)
bejausme rašo: man tikrai nesvarbu ka apie nuotrauka mano kiti, svarbu kad man ji patinka.
manau, toks poziuris nera objektyvus ir tik ribojantis pazinima/suvokima. nes sitaip tiesiog atmetama bet kokia kritika, kuri yra salyga tobulejimu9i.
tegul menas yra ta terpe, kur gali labai laisvai reikstis ir interpretuoti idejas, priemones, israiskos budus. taciau visvien egzistuoja kazkokios kad ir ne visai apciuopimos bendros normos. imkime ta pacia fotografija: yra juk kompoziciniai desniai, spalvu derinimas, techniniai dalykai. jei neturesi bent jau bendro suvokimo, tai vargu ar dauguma tavo nuotrauku bus geros apart keleta atsitiktinumu. ka noriu pasakyti, tai kad negali eiti stacia galva rekiant, tipo kad man taip gerai, o jei kas nesuprantat, tai cia jusu problemos. buldozerio principas vargu ar pades suzibeti ir netgi tisykliu lauzymas mano nuomone turi savo nerasytas taisykles
Juoda_plunksna,as asmeniskai, kritika priimsiu tik tada kai ji bus skirta MANO nuotraukoms :D
bejausme- Naujokas (-ė)
tiesa plunksna sako, ir dar kad lauzyt taisykles, tai jas reik zinot;]
shOo- Top
butentshOo rašo:tiesa plunksna sako, ir dar kad lauzyt taisykles, tai jas reik zinot;]
Kiras- Top
bejausme rašo:Juoda_plunksna,as asmeniskai, kritika priimsiu tik tada kai ji bus skirta MANO nuotraukoms :D
sako, protingas zmogus mokosi is savo klaidu. ismintingas - ir is svetimu.
linkiu buti ismintingiems
mano nuomone, fotografija yra menas, nes tikrai ne kiekvienas zmogus gali pagauti gera kadra, kad ir kiek fotografuos visos nuotraukos gali buti lievos, taciau kai moki fotografuoti,kai jauti kaip fotografuoti, va cia tai menas, kad pajustum ir uzfiksuotum akimirka nuotraukoje reik buti bent siek tiek meniskos sielos
delirium- Naujokas (-ė)
- Pranešimų skaičius : 7
Registration date : 2008-02-03
O'Mffn rašo:
Sakiau kad skaitmenine nekokybe taps konceptu http://www.kitafotografija.lt/kf/box/index?authorId=2e232c6d-2bc4-4053-a89a-3a271dde3853
O'Mffn- Dažnas (-a) dalyvis (-ė)
- Pranešimų skaičius : 133
Registration date : 2007-01-30
O'Mffn rašo:O'Mffn rašo:
Sakiau kad skaitmenine nekokybe taps konceptu http://www.kitafotografija.lt/kf/box/index?authorId=2e232c6d-2bc4-4053-a89a-3a271dde3853
miaaaaaanasss
cia man tas saitas labiau panasus i atstumtuju kampeli. nu tokiu, kuriu niekas nesupranta, tai nusprende pabut patys sau menininkais
taip, suprantu, kad brokas kartais veza, tiek skaitmeninis, tiek juostinis. ir tikrai ne visi geba izvelgti ta savituma. bet toje nuorodoje nemaciau nieko, kas bent kiek idomu butu
taip, suprantu, kad brokas kartais veza, tiek skaitmeninis, tiek juostinis. ir tikrai ne visi geba izvelgti ta savituma. bet toje nuorodoje nemaciau nieko, kas bent kiek idomu butu
na, siaip pakankamai idomus saitas. Beje, tarp tavo minimu "atstumtuju" kazkaip radau Antana Sutku http://www.kitafotografija.lt/kf/box/index?authorId=c84b94a6-daca-4dc1-9de8-f4f48414d42c
Vida Biveini http://www.kitafotografija.lt/kf/box/index?authorId=e578843f-3cdd-4e4b-b9b8-b10674c4b70a
Gintauta Trimaka http://www.kitafotografija.lt/kf/box/index?authorId=5b13cbaf-607c-4871-8ff4-8d4ef4bbea8e
Vida Biveini http://www.kitafotografija.lt/kf/box/index?authorId=e578843f-3cdd-4e4b-b9b8-b10674c4b70a
Gintauta Trimaka http://www.kitafotografija.lt/kf/box/index?authorId=5b13cbaf-607c-4871-8ff4-8d4ef4bbea8e
Kiras- Top
Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
Puslapis 1 iš 2