Juosta vs. Skaitmena
+10
Amise
juoda_plunksna
shOo
medwezys`
Zygutas
Spitfire
Tarė
Miegantis
Gedyminas
smer
14 posters
Puslapis 1 iš 1
jūs už
Juosta vs. Skaitmena
taigi... forume tokių pastebiu apsistumdymų, tai kilo mintis, kad galėtų čia būti tas ringas, kuriame savo nuomonę apgintume
(jei ne ten papuoliau ar kartojuos, tai trinkit lauk)
(jei ne ten papuoliau ar kartojuos, tai trinkit lauk)
Re: Juosta vs. Skaitmena
jei veidrodiniai tai abu, o jei muilinės..tai geriau skaitmena..
Gedyminas- Dalyvis (-ė)
- Pranešimų skaičius : 55
Registration date : 2008-01-30
Manau juosta! man su ja labai patinka. Visas tas pasirengimas nuotraukai, negali cirkinti belekaip... Atsirenki kas tikrai verta.O kai lauki pakol ryskinsi.... kaip idomu ir smalsu buna, vien delto juosta pranoksta skatmena.
Miegantis- Dalyvis (-ė)
- Pranešimų skaičius : 64
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Vilnius
Registration date : 2008-01-22
bet ar juosta kuo prašoka skaimeną? Ar ir lieka dėl malonumo?
aš, pvz., kai gaunu pačiupinėti skaitmeną, tai irgi linksma nustatyti ir pan., o po to lauki nesulauki, kol įmesi viską į kompą, nes tame ekranėlyje nieko doro nesimato :tongue:
aš, pvz., kai gaunu pačiupinėti skaitmeną, tai irgi linksma nustatyti ir pan., o po to lauki nesulauki, kol įmesi viską į kompą, nes tame ekranėlyje nieko doro nesimato :tongue:
Vis galvojau ką rinktis: juostą ar "abu". Pasirinkau juostą. Kai fotografuoji juostiniu atsirenki ką tikrai verta fotografuoti,ilgai taikais,kol padarai kadrą.Tada lauki kol išfotografuosi visą juostelę ir tada lauki kol iššyškins foto. Et,nors ir erzinantis,bet patinka man tas nuotraukų laukimas. :} Na,o kaip kažkas sakė skaitmeninis veidrodinis irgi geras dalykas :} Tik kadan gi neturiu tokio nuosavo,pirmenybę teikiu juostiniui.
juosta juosta ir dar karta juosta.
Spitfire- Top
- Pranešimų skaičius : 615
Registration date : 2006-12-30
Gedyminas rašo:jei veidrodiniai tai abu, o jei muilinės..tai geriau skaitmena..
PRIESTARAUJU. :D jaigu muilines tai LOMO geriausia. :D bet kad veidrodiniai juostiniai ir skaitmena gerai tai PRITARIU.
Zygutas- Dažnas (-a) dalyvis (-ė)
- Pranešimų skaičius : 124
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Vilnius
Registration date : 2008-01-28
Kadangi klausimas už ką aš, tai atsakiau: skaitmena(jei dslr). Paaiškinsiu kodėl:
kadangi esu tik pradedantis, fotografuojant juosta mokymosi procesas vyktų labai ilgai - negalėčiau greit turėt rezultato ir analizuot. Beje, skaitmenoje gali iškarto pamatyti tokius dalykus, kaip netinkamas ekspozicijos laikas ir pan. O ir pyškint kartais daug tenka, kol gauni tai, ko nori.
Apskritai kokybės atžvilgiu juosta toli lenkia skaitmenas, nes megapikselių kiekis ten milžiniškas (praktiškai pikselio dydis lygus vos kelioms molekulėms )
kadangi esu tik pradedantis, fotografuojant juosta mokymosi procesas vyktų labai ilgai - negalėčiau greit turėt rezultato ir analizuot. Beje, skaitmenoje gali iškarto pamatyti tokius dalykus, kaip netinkamas ekspozicijos laikas ir pan. O ir pyškint kartais daug tenka, kol gauni tai, ko nori.
Apskritai kokybės atžvilgiu juosta toli lenkia skaitmenas, nes megapikselių kiekis ten milžiniškas (praktiškai pikselio dydis lygus vos kelioms molekulėms )
na siaip, dauguma fotomokyklu tai pradeda mokyti butent nuo juostu, o po to tik prie skaitmenos eina, nes pradedamas nuo skaitmenos, daugumos pagrindu gali likt ir nesuzinojes.
as irgi pasirinkau juosta, del to pacio laukimo malonumo, del visu procesu, del kokybes(?) dar kolkas neprireike man jos. Siaip pagrindinis dalykas tai turbut bus vaizdo piesimas, visai kitas nuotraukos gylio perteikimas.
Ir siaip, mes mokemes kad paprastos, 100 iso juostos (35mm) kadro rezoliucija prilygsta 20megapixeliu. Taip, kad skaitmena vejasi, ir, manau, rezoliucijos atzvilgiu pralenks tas juosteles, bet vistiek liks zmoniu dirbanciu klasikiniais metodais..
as irgi pasirinkau juosta, del to pacio laukimo malonumo, del visu procesu, del kokybes(?) dar kolkas neprireike man jos. Siaip pagrindinis dalykas tai turbut bus vaizdo piesimas, visai kitas nuotraukos gylio perteikimas.
Ir siaip, mes mokemes kad paprastos, 100 iso juostos (35mm) kadro rezoliucija prilygsta 20megapixeliu. Taip, kad skaitmena vejasi, ir, manau, rezoliucijos atzvilgiu pralenks tas juosteles, bet vistiek liks zmoniu dirbanciu klasikiniais metodais..
shOo- Top
- Pranešimų skaičius : 703
Registration date : 2006-09-13
balsavau uz abu, nes manau, kievienas dalykas turi savo pritaikymo sriti.
as asmeniskai skaitmena naudoju darbui, kur man reikalingas greitas rezultatas, pamates nuotrauka ekranelyje galiu iskart matyti kas ne taip ir koreguoti nustatymus. nesinori daryti klaidu, kai mokami pinigai ar imuosi atsakingo darbo. o klaidu pasitaiko. jei rankos nekreivos, is skaitmenos iseina puikios ir grazios nuotraukos.
juosta pasiimu tada, kai fotografuoju savo malonumui. nes tas laukimas, tas nematymas rezultato, kol neisryskini juostos tikrai yra kazkoks nepakartojams ir savitas dalykas. be to, spalvos tikresnes, dinaminis diapazonas kur kas platesnis, galu gale net juostos grudas taip neerzina kaip skaitmeninis triuksmas. ir fotografuoju kur kas atsakingiau. o kur dar tas juosteles prasisukimo garsas... :D
as asmeniskai skaitmena naudoju darbui, kur man reikalingas greitas rezultatas, pamates nuotrauka ekranelyje galiu iskart matyti kas ne taip ir koreguoti nustatymus. nesinori daryti klaidu, kai mokami pinigai ar imuosi atsakingo darbo. o klaidu pasitaiko. jei rankos nekreivos, is skaitmenos iseina puikios ir grazios nuotraukos.
juosta pasiimu tada, kai fotografuoju savo malonumui. nes tas laukimas, tas nematymas rezultato, kol neisryskini juostos tikrai yra kazkoks nepakartojams ir savitas dalykas. be to, spalvos tikresnes, dinaminis diapazonas kur kas platesnis, galu gale net juostos grudas taip neerzina kaip skaitmeninis triuksmas. ir fotografuoju kur kas atsakingiau. o kur dar tas juosteles prasisukimo garsas... :D
juoda_plunksna rašo: be to, spalvos tikresnes,
niu iš mano žalios sienos padarei riūūūžavą joke
matosi, kad juosta - tikri pojūčiai. Skaitmena - tada, kai reikia rezultatų, kai jie NEgali nuvilti.
o man atrodo, kad abu savaip geri. Kažko nesinori pritarti tiems, kurie peikia vieną ar kitą...
o man atrodo, kad abu savaip geri. Kažko nesinori pritarti tiems, kurie peikia vieną ar kitą...
Amise rašo:
niu iš mano žalios sienos padarei riūūūžavą joke
na, jei paimtume neredaguota fotke, tada tavo siena bus zalia
Abi. Skaitmena - kasdienai, juosta - pazaidimui
Kiras- Top
- Pranešimų skaičius : 1349
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Vilnius - Klaipėda
Registration date : 2007-08-01
pradejau nuo juostos ir dziaugiuosi. nes paemes pirma karta skaitmena, isijungiau M rezima ir iki dabar juo darbuojuosi, viskas aisku, diafragma, islaikymas.. o pazistu tokiu, kuriems sunkiai sekasi nutaikyti, del to kad niekada su juosta nedirbe, ypac rusiskais be automatiku..
Spitfire- Top
Tai visiškai nepriklauso nuo to, su kuo pradedi, priklauso nuo to, kaip suvoki fotografiją. Man tai iškart įdomu buvo nuo kokio settingo kas priklauso ir nuo pat pirmos dienos, kai įsigijau fotiką ant manual režimo fotkinu
tai tau gerai. kiti su GREEN mode gal shaudo..
Spitfire- Top
Spitfire rašo:tai tau gerai. kiti su GREEN mode gal shaudo..
žodžiais neminėsiu ir pirštais nerodysiu, nors ir nedalyvauja čia forume, bet nusipirko veidrodį Nikono ir tipo jau krootas kad jį turi tai jatau vajatau, o fotkina ant green'o ir netgi nežino kaip diafragmą reikia nustatyt ir pan. Nu gy baisu ir dar tipo fotografiją mokos..
jei veidrodi prikt tai manau jei reikia tureti kazkokiu ziniu.... nes ju neturint jis vargu ar pades geriau fotkint...nebent daugiau mpx ar mm is optikos gaus... daugiau nlb kuo pades... na aisku krutuma tik parodis kad va-turiu o siaip su manual ir galimybes didesnes ir siaip- pajuntama ta tikresne fotografija nei nusitaikiau ir soviau (apie lomo kita kalba yra, as bendrai apie fotografija)...pats su savo panasium turetu vien manual kaldavau... vien del to kad rezultatai geresni nei auto ar dar kox rezimas...plius zymiai greiciau pramoksti fotkint...o nezinojimas kas ka daro skatina domejimasi...kas ir didele nauda...
+ fotografuojant su muilinuke jau imi pasigesti tam tikrų nustatymų, mat net žinai, kaip išpildytum vieną ar kitą kadrą, jei galėtum
Amise rašo:Spitfire rašo:tai tau gerai. kiti su GREEN mode gal shaudo..
žodžiais neminėsiu ir pirštais nerodysiu, nors ir nedalyvauja čia forume, bet nusipirko veidrodį Nikono ir tipo jau krootas kad jį turi tai jatau vajatau, o fotkina ant green'o ir netgi nežino kaip diafragmą reikia nustatyt ir pan. Nu gy baisu ir dar tipo fotografiją mokos..
cia apie mane ? as neturiu nikono
Spitfire- Top
Spitfire rašo:
cia apie mane ? as neturiu nikono
juk rašiau kad tas žmogus čia nesilanko taigi tikrai ne apie tave, bet į tavo temą
Čia kaip visada ilieka aminas klausimas su tuo. Skaitmenos pliusas - ikart mantomas rezultatas. Minusas- ikart matomas rezultatas :D Nepatiko perplekinai dar 10 kartų. Juostos pliusas- neinai ar gavosi ir jei gavosi ploji rankom ir rėki, kad juosta own skaitmeną .. Minusas- nėra garantijos, kad pavyko ir ilgas procesas iki vaizdo pamatymo (kai darbas buvo juostos itos problemos nebuvo )
Vistiek dabar renkuosi skaitmeną - tiesiog maiau galvos skausmo
Baigiau
Vistiek dabar renkuosi skaitmeną - tiesiog maiau galvos skausmo
Baigiau
poffka- Naujokas (-ė)
- Pranešimų skaičius : 22
Registration date : 2007-09-17
Aš tai už abu. Juosta - malonumas, be to, moko įžvelgti tikrai gerą kadrą, kad jį nupilt, nes žinai, kad juosta ne guminė ir t.t.; Skaitmena - darbo įrankis. Na, aš sau skaitmeną įsigyjau vien tam, kad pilt renginius... (Šiuo metu tik šiaip pasižaidžiu su ja) Juk tiem, kas renginius juoston pildavo, manau, ne kartą buvo taip, kad sėdėjo kaip ant adatų, kol pamatė rezutatus ir t.t., o čia iškart matai, kas ir kaip. (smer, kad televyzoriūke pamatyt, kaip gavos, tai galim ir dar zūmą naudot ir t.t.). Va.
Puslapis 1 iš 1