Megapixeliai ir nuotraukų dydis
+2
Meska
Laurynas
6 posters
Puslapis 1 iš 1
Megapixeliai ir nuotraukų dydis
orentacinis mpx kiekis nuotraukos spaudai...
1 megapikselis nuotraukos dydis 10 х 15 cm.
2 megapikseliai nuotraukos dydis 12 х 17,5 cm.
3 megapikseliai nuotraukos dydis 20х25 cm.
4 megapikseliai nuotraukos dydis 27,5 х 35 cm.
5 megapikseliai nuotraukos dydis 40 х 50 cm.
as paprastai pridedu po 1mpx dydziu... tarkim 10x15cm 2 mpx ir t.t. nusivilti neteko...
1 megapikselis nuotraukos dydis 10 х 15 cm.
2 megapikseliai nuotraukos dydis 12 х 17,5 cm.
3 megapikseliai nuotraukos dydis 20х25 cm.
4 megapikseliai nuotraukos dydis 27,5 х 35 cm.
5 megapikseliai nuotraukos dydis 40 х 50 cm.
as paprastai pridedu po 1mpx dydziu... tarkim 10x15cm 2 mpx ir t.t. nusivilti neteko...
Re: Megapixeliai ir nuotraukų dydis
cia is neto kopinta buvo... tad gali but...as paprastai prie dydzio po 1 mpx pridedu daugiau ne cia parasyta ir tada jau ramiai galima spausdint... o cia kur duota "lentelej" tai minimalus... tad kokybe labai ant ribos... tad apsidraust verta tuo vinu mpx.... tuo labiau jog pas dauguma dbr ne maziau 5mpx fotoaparatai...
Tad siūlau padaryt taip: kas praktikavos ties tuo, pagal to duomenis paeditint šį sąrašiuką. Pirmi du tai tikrai tokie:
1MPx - 09x13
2MPx - 10x15
1MPx - 09x13
2MPx - 10x15
Turbut yra daug kam taip buve: nunesate i minilaba nuotraukas, o atsieme matote, jog ju krastai siek tiek apkarpyti. Nervinanti dalykas, bet taip jau yra: fotoaparatu gamintojai nustato vienokius nuotrauku matmenis, minilabu - kitokius, netgi remeliu gamintojai ir tie megsta per kelis mm nugrybauti
Pries nesant i fotolaboratorija savo fotkes, butu naudinga zinoti tikslius matmenis, nes tie 10x15, 9x13 ir t.t yra tik "bendriniai" pavadinimai. Populiariausi tikslus dydziai (cm) yra tokie:
9x13 - 8,9x12,7
10x15 - 10,2x15,2
13x18 - 12,7x17,8
15x21 - 15,2x21,6
20x30 - 20,3x30,5
Tiesa, cia parasiau remdamasis savo patirtimi, nes pas mane darbe butent tokie dydziai yra. Nors nemanau, kad ir kitur turetu skirtis, bent neteko susidurti. Bet jei iskiltu abejoniu, visuomet galite pasiklausti laboranto.
Ir jei darbai tikrai svarbus ir brangus kiekvienas nuotraukos milimetras, tiesiog patys apsi'crop'inkit fotkes su photozhopa ar kita programa.
Pries nesant i fotolaboratorija savo fotkes, butu naudinga zinoti tikslius matmenis, nes tie 10x15, 9x13 ir t.t yra tik "bendriniai" pavadinimai. Populiariausi tikslus dydziai (cm) yra tokie:
9x13 - 8,9x12,7
10x15 - 10,2x15,2
13x18 - 12,7x17,8
15x21 - 15,2x21,6
20x30 - 20,3x30,5
Tiesa, cia parasiau remdamasis savo patirtimi, nes pas mane darbe butent tokie dydziai yra. Nors nemanau, kad ir kitur turetu skirtis, bent neteko susidurti. Bet jei iskiltu abejoniu, visuomet galite pasiklausti laboranto.
Ir jei darbai tikrai svarbus ir brangus kiekvienas nuotraukos milimetras, tiesiog patys apsi'crop'inkit fotkes su photozhopa ar kita programa.
Kai neperseniausiai spausdinau kadrus, tai paklause manes laborantai iskart ka daryt, kropinti, ar palikt tuscia vieta jei formatas nesutaps.
tai normalioj fotolabaratorijoj visad paklausia...ir ne tik to... koreguot ka, kaip ir pan... zodziu pilnai isklausineja... bent taip jau daro mados ir akro fotoservisuos man...Ramunas rašo:Kai neperseniausiai spausdinau kadrus, tai paklause manes laborantai iskart ka daryt, kropinti, ar palikt tuscia vieta jei formatas nesutaps.
na jo, seskinei kur spausdinau tai irgi tokie dydziai, bet procentre tai jau kiti. ten apema pilna kadro 36mm juosteles dydi, nekropina krastu. Ir dydziai dar priklauso nuo popieriaus, tas 102 tai yra popieriaus plotis manrods. Tai procentre kitoks jis bisq.
shOo- Top
- Pranešimų skaičius : 703
Registration date : 2006-09-13
Bet juk tai paprasčiausia matematika:
pvz. imam 8mln. pikselių, tai 3264 * 2448 = 7 990 272 (čia ir yra tie 8 000 000, ir nuotrauka didžiausia galim gauti 3264x2448)
Taigi jeigu norim nuotrauką atspausdinti 300dpi (300 pikselių viename colyje, o 1 colis = 2,54 cm) , tai:
3264 / 300 * 2,54 = 27,6352 cm
2448 / 300 * 2,54 = 20,7264 cm
Taigi reziume, su 8mpix kokybišką nuotrauką gausime A4 format0
O tie skaičiai pirmame pranešime ryškiai kitai rezoliucija paskaičiuoti.
pvz. imam 8mln. pikselių, tai 3264 * 2448 = 7 990 272 (čia ir yra tie 8 000 000, ir nuotrauka didžiausia galim gauti 3264x2448)
Taigi jeigu norim nuotrauką atspausdinti 300dpi (300 pikselių viename colyje, o 1 colis = 2,54 cm) , tai:
3264 / 300 * 2,54 = 27,6352 cm
2448 / 300 * 2,54 = 20,7264 cm
O tie skaičiai pirmame pranešime ryškiai kitai rezoliucija paskaičiuoti.
Baisa- Naujokas (-ė)
- Pranešimų skaičius : 15
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Vilnius
Registration date : 2007-11-29
Baisa rašo:
Matai, ta kokybe ne vien nuo pikseliu priklauso. Labai svarbi ir optika, matrica, procesorius, apdorojimo algoritmai.
O siaip esu spaudes ir is 4mpix 20x30cm ir zinok visai gerai
Na man atrodo, kad taip klaidinga kaip tu sakai, Baisa. Visu pirma tai net instrukcijoj parasyta fotiko, kad 8megapixeliai yra skirti A3 or larger printam;] na bet cia neesme.
Siaip pixelis yra skaitmeninis dydis, kuris yra kvadratinis, tai jokiu budu nera tashkas.
Siaip pixelis yra skaitmeninis dydis, kuris yra kvadratinis, tai jokiu budu nera tashkas.
shOo- Top
juoda_plunksna rašo:Baisa rašo:
Matai, ta kokybe ne vien nuo pikseliu priklauso. Labai svarbi ir optika, matrica, procesorius, apdorojimo algoritmai.
O siaip esu spaudes ir is 4mpix 20x30cm ir zinok visai gerai
Na su tuo tai nesiginčysiu, bet tema gi ne apie tai
Kita vertus, kažina ar nepajustum skirtumo palaikęs 8mpix analogą?
Pabandyk kokį a5 4mpix ir paskui sumažnk iki 2mpx
Baisa- Naujokas (-ė)
shOo rašo: tai jokiu budu nera tashkas.
Kalbant apie taska, tai kiek zinau, net matematika negali tiksliai apibudinti, kas yra taskas...
nu bet cia Off Topic... teskite, kolegos...
Matai, Baisa, darbe man tenka is visokiu fotiku ivairaus dydzio nuotraukas daryt, tai tiesiog patirtis mano tokia, kad 8mpix dar nebutinai graziau bus nei tarkim 6mpix ar net tie patys 4mpix. Ypac jauciasi skirtumas tarp muiliniu ir veidrodiniu. Mano senukas fuji's su 9mpix ne is tolo neprilygsta irgi senukui eos 300D su 6mpix
shOo rašo:Na man atrodo, kad taip klaidinga kaip tu sakai, Baisa. Visu pirma tai net instrukcijoj parasyta fotiko, kad 8megapixeliai yra skirti A3 or larger printam;] na bet cia neesme.
O pardavėjas konsultantas pažadėjo, kad ir dar didesnę atspausdinsi. Ir jis nemelavo, esmė tik kokia rezoliucija?
Baisa- Naujokas (-ė)
Na as skaiciau forume, kad biceliui ish 1D, kuriame 4mp ishspausdino zurnale per 2 psl nuotrauka, o ten amerikoj tai kokybiski buna extreme sporto zurnalai, gal ne 300dpi, bet manau, kad norma;]
shOo- Top
Baisa, galima ir is kitos puses pagalvoti: juk dideles nuotraukos is arti neziuresi, nebent tik tyrinetum :D O is toliau tikrai nesimatys kazkokiu smulkiu raiskos (ne kokybes) trukumu Esant reikalui, is 8mpix zmones spadzia ir A2 formatu, ir problemos dideles nera, svarbu kad pats darbas, atspausdinimas butu kokybiskas
juoda_plunksna rašo:Matai, Baisa, darbe man tenka is visokiu fotiku ivairaus dydzio nuotraukas daryt, tai tiesiog patirtis mano tokia, kad 8mpix dar nebutinai graziau bus nei tarkim 6mpix ar net tie patys 4mpix. Ypac jauciasi skirtumas tarp muiliniu ir veidrodiniu. Mano senukas fuji's su 9mpix ne is tolo neprilygsta irgi senukui eos 300D su 6mpix
Teisingai, aš kalbu apie lygiaverčių apratų, kad ir to paties aparato padarytą nuotrauką - atspausdink 6mpx nuotrauką ir paskui ją sumažink iki 3mpx, arba nufotografuok tą patį kadrą pakeitęs nustatymus fotike, gi negausi vienodai gražių nuotraukų, manau pirmuoju atveju bus geresnė? O tuos 300 ne aš sugalvojau gi, pilnai tikiu, kad geru veidrodžiu padaryta nuotrauka ir ant 180dpi žiūrėsis maloniau, nei kokiu šūdaparačiu, bet 300dpi.
Baisa- Naujokas (-ė)
Žiūriu diskusija krypsta į dpi dydį, na pasikeiskit 300 į 180 ir gausit didesnius cm dydžius, esmė ir formulė išlieka ta pati, žinosit kaip pasiskaičiuoti ir nereiks iš interneto kopinti kur neišku kas prie ko ką parašė :queen:
Baisa- Naujokas (-ė)
:D :D kad tu pats ja kreipi i ta linkme
shOo- Top
Puslapis 1 iš 1