Skanavimas
+10
PurviukasMaklius
tatanka_jotanka
ingava
Dainius
julyt
kolorado
juoda_plunksna
shOo
PilisLTU
Meska
14 posters
Puslapis 1 iš 2
Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
Skanavimas
Skanavimas - man svarbi štuka. Turiu skanerį, katras įstengia 300dpi skiriamąja geba skanuoti, tačiau kaip matote, mano nuskanuoti darbai yra vos geresnės kokybės nei fotografijų padarytu mobiliuoju. Prašau pagalbos! Kaip skanuot? Kol kas neturiu spec skanerio juostoms, bet įsigysiu, tad man reikia tipsų pačios fotografijos skanavimo.
Re: Skanavimas
Pačiam su tokia problema susidurti neteko, nes dar nedrystu ant juostos pereit. Bet esu girdėjęs apie kažkokius "juosteliu skanavimo priedus" kurie leidžia skanuoti juosta su paprastu skaneriu.
Tada geriau biskutuką, bet vistiek šūdas. Suprantat, esmė tame, kad tame, kad skanuojama per stiklą paprasuose skaneriuose. Be to, apšviečiama, (rodos) net naudojant priedą, iš vienos pusės tik. Gaunas neryšku ir t.t. Spec. juostų skaneriuose apšviečiama iš abiejų pusių, nėra stiklo, tad ryškumas begalinis ir tikrai galima be problemų nuskanuot foto taip, kad neatskirtum nuo skaitmenos.
tie skaneriai, kurie turi juostom skanuot priedus turi ir kadro dydzio apsvietima is abieju pusiu;] siaip as labai domejausi skaneriais, tai drasiai galiu sakyt, kad optimaliausias yra CANON 8400F. Jis pakankamai gerai juostas skanuoja, o jei nori tikrai geros kokybes skanerio, tai jau reik pirkt juostom vien fuji arba nikon koki.. bet jie kainuoja 10'im tukstanciu litu...
shOo- Top
- Pranešimų skaičius : 703
Registration date : 2006-09-13
shOo rašo:o jei nori tikrai geros kokybes skanerio, tai jau reik pirkt juostom vien fuji arba nikon koki.. bet jie kainuoja 10'im tukstanciu litu...
..arba nesi i minilab'a ir ten nuskenuoja tau. tik sneketi reikia, kad nepadarytu belekaip ir jei daug kadru, gal ir kaina paderinti siek tiek...
Buvau vienam. Skanavimas vieno kadro 3Mpixų - 2Lt berods, o rašymas į CD - 5Lt... Kažkaip tai manęs nesužavėjo.
Jei pas tave nedaug tu kadru ir busi meet'e, manau galeciau tau paskenuoti a4 formatu. del simbolines kainos kainos susitarsim
Jei kartais turite daug juostu, tai Vilniaus Seskines FUJIFILME skanuoja po 3 lt uz 12 kadru (6 lt uz 24 k.). Gan kokybiskai, ant 3mpx.
kolorado- Naujokas (-ė)
- Pranešimų skaičius : 38
Registration date : 2007-11-15
sveiki :sunny: gal kasnors zino kur kaune pigiai juosta skanuoja?
julyt- Naujokas (-ė)
- Pranešimų skaičius : 6
Registration date : 2008-02-09
che che :D kuo pigiau - tuo geriau
julyt- Naujokas (-ė)
- Pranešimų skaičius : 6
Registration date : 2008-02-09
Tai gal rekomeduok
Dainius- Administratorius
- Pranešimų skaičius : 706
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Kaunas
Registration date : 2007-11-27
Reiks išmegint, dėkui
noriu pirkti juostos skaneri, bet nieko apie juos neismanau. suprantu, kad jeigu nori puikios kokybes, reiktu pirkti uz kokius 2000lt, bet as taikaus i paprastesni, apie 500lt. kaip, pvz, tokios savybes?: Scan High Resolution: 5mp ( 3600dpi ), Data Conversion: 10 bits per colour channel, ar kazkas tokio. kokia kokybe butu?
Pas mane vienas iš pigiausių (jeigu ne pigiausias) Canoscan 4400f. Ką aš žinau, dpi maximum 9600, tiek tikrai neskenuoju, skenuoju 2400 dpi ir kokybės užtenka, visai padorus aparatas. Bet šiaip siūlau Canoscan 8800f, nes girdėjau daug gerų atsiliepimų, o kaina apie 650lt
aisku. reiks daugiau pasiskaitineti, nes tas, kurio savybes idejau, tai yra ne visai kaip skaneris, bet toks, kur fotografuoja negatyvus, o ne skanuoja. manau, plunksna tokiuose reikaluose galetu patarti daugiau?
isryskinau savo pirmaja juosta *plojimai*
nunesiau nuskenuot i mokytojo rekomenduota vieta, bet aisku eilini karta problemos. Ne tas fotkes atskenavo ir pan, nu bet cia neesme. Norejau paklaust, kodel ant krastu yra ta juoda juosta ir vienas baltas kampas - kadangi yra ne ant visu foto, tai ar cia mano gali but kalte fotkinant, ar einant aiskintis del ne tu fotkiu dar pridet, kad blogai nuskenavo?
nunesiau nuskenuot i mokytojo rekomenduota vieta, bet aisku eilini karta problemos. Ne tas fotkes atskenavo ir pan, nu bet cia neesme. Norejau paklaust, kodel ant krastu yra ta juoda juosta ir vienas baltas kampas - kadangi yra ne ant visu foto, tai ar cia mano gali but kalte fotkinant, ar einant aiskintis del ne tu fotkiu dar pridet, kad blogai nuskenavo?
Man panasiau i fotografavimo klaida. Nenori paziureti i negatyva? Gal matysis
Kiras- Top
- Pranešimų skaičius : 1349
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Vilnius - Klaipėda
Registration date : 2007-08-01
Ta dėmė tai manau fotoaparato klaida, man ir buvo taip buvę, tik daugiau ir gražiai sužaidė su vaizdu, ant mano zenit'o prie tam tikro išlaikymo retkarčiais neužsidaro užuolaidėlės iki galo, o kaip pas tave nežinau
joooo...matosi, kad yra ta juosta, tiesa ne ant visu kadru, bet gal nebeiziuriu su savo ackarikais:D damn, negi tas zenitas uzruges,neturiu jokio noro ieskot kito. Jei tik prie kazkokio islaikymo taip gaunas, teks susirast koks islaikymas ir jo nenaudot >.< dekui, eisiu aiskintis tik del ne tu fotografiju nuskenavimo:D
Sėkmės, aš irgi greit išsiaiškinau koki išlaikymai pagedę, tikėkis, kad jis nekiauras, bet gal ne jei kitose foto nesimato
Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
Puslapis 1 iš 2