Architektūra
+28
Karolis
prieangis
PurviukasMaklius
Tarė
Miegantis
Zygutas
smer
Dainius
MetuArbata
vytautas
FuXaS
Kiras
ingava
Deividas.
Rena Visgi.
blausoka_sviesele
Ramunas
Spitfire
tatanka_jotanka
RIVERFOOT
vikuted
Meska
PilisLTU
baltakepure:)
juoda_plunksna
shOo
Laurynas
O'Mffn
32 posters
Puslapis 6 iš 8
Puslapis 6 iš 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Architektūra
Nežinau, ar įsipaišysiu į temą, nes čia praktiškai visas fasadas, bet...
prieangis- Naujokas (-ė)
- Pranešimų skaičius : 48
Registration date : 2007-12-12
na... vardysiu gal šį kart papunkčiui:
1. kreivoka
2. nėra vieno bokštelio - jei jau visas, tai visas
3. kažko nukirpti kampai bažnyčios
4. tas rėmas... hm...
tai vat :D o kokia čia bažnyčia?
1. kreivoka
4. tas rėmas... hm...
Sv. Onos speju is tu drakonu virsuje
Karolis- Dalyvis (-ė)
- Pranešimų skaičius : 89
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Vilnius
Registration date : 2008-01-22
smer, visur is taves kreiva girdziu. blyn, ka reiskia tas kreiva? as jokio kreivumo nematau nei cia, nei kur kitur. suprantu, jeigu butu peizazas, ir horizontas kreivas, bet cia kitas atvejis.
man patinka fotografavimo kampas, kaip suprantu, visos baznycios neisejo paimti. gal reikejo truputi apacios maziau imti ir pasistengti ta antra boksteli italpinti? nueik ir pabandyk dar karta, ziuresim, kaip atrodys
visumoj grazu.
man patinka fotografavimo kampas, kaip suprantu, visos baznycios neisejo paimti. gal reikejo truputi apacios maziau imti ir pasistengti ta antra boksteli italpinti? nueik ir pabandyk dar karta, ziuresim, kaip atrodys
visumoj grazu.
Na sita nuotrauka tikrai tiesi. Kazkuo idomu kad taip suspausta, visai patinka.
O'Mffn- Dažnas (-a) dalyvis (-ė)
- Pranešimų skaičius : 133
Registration date : 2007-01-30
Ai, beje, nepritariu ingavai, del to, kad maziau apacios imti
na taip, zinau, kad apacia irgi svarbi. bet kaip tada ta boksteli sutalpinti? be jo man kadras truputi neisbaigtas atrodo. nors gal be duru taip pat neisbaigtas butu..?
įdomiau, kai kreiva. Bet tikrai vos vos daugiau norisi viršaus, na kažkokia ta bažnyčia griozdiška atrodo kai šitaip.
gerai - apibendrinsiu viską, o tai... (ne visi mane suprato :tongue: )
:D
manau, kad reikėjo pasirinkti 1 iš trijų (paprasčiausių):
1. akcentuoti viršų
2. akcentuoti apačią
3. fotografuoti iš toliau.
tiesiog nežinau kur žiūrėti... glumina mane tokios nuotraukos :D
1. akcentuoti viršų
2. akcentuoti apačią
smer rašo:na... vardysiu gal šį kart papunkčiui:
1. kreivoka
4. tas rėmas... hm...
smer rašo:gerai - apibendrinsiu viską, o tai... (ne visi mane suprato :tongue: )
1. akcentuoti viršų
2. akcentuoti apačią
tai kaip ta ''kreivoka'' reikia suprasti tada? pati sau priestarauji ir apie kitus dalykus kitam poste kalbi. tada sakai, kad ne taip tave suprato. kaip reikia interpretuoti ''kreivoka''?
tu į apačią - šaligatvį pažiūrėk. taip vat ir interpretuoti.
ir tada prašau tiksliai paminėti, kur aš sau prieštarauju, kad jau taip
ir tada prašau tiksliai paminėti, kur aš sau prieštarauju, kad jau taip
jus mane nuzudysit su tais kreivumais.
smer, egzistuoja toks dalykas kaip perspektyva, taip kad nereikia cia aiskinti apie kreiva saligatvi, saligatvis - ne horizontas, o bokstai griuna del to paties dalyko - perspektyvos.
smer, egzistuoja toks dalykas kaip perspektyva, taip kad nereikia cia aiskinti apie kreiva saligatvi, saligatvis - ne horizontas, o bokstai griuna del to paties dalyko - perspektyvos.
Spitfire- Top
- Pranešimų skaičius : 615
Registration date : 2006-12-30
Spitfire rašo: o bokstai griuna del to paties dalyko - perspektyvos.
viena yra drauga fotkinti pastatu fone, o kita - pastatus fotkinti siekiant juos pavaizduoti, nes architektura fotografijoje yra tokia sritis, kur nuotraukose neturetu bokstai, kaminai ir kitos konstrukcijos griuvinet. ne veltui tam ir specialus objektyvai kuriami. beabejo, visur yra ir bus isimciu, bet tai jau daugiau susije su autoriaus uzmanymais. siuo atveju as abejoju, ar noreta specialai kad bokstai griutu.
Nu jau. Zinai kiek kainuoja tilt lens
Kiras- Top
- Pranešimų skaičius : 1349
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Vilnius - Klaipėda
Registration date : 2007-08-01
juoda_plunksna rašo:Spitfire rašo: o bokstai griuna del to paties dalyko - perspektyvos.
viena yra drauga fotkinti pastatu fone, o kita - pastatus fotkinti siekiant juos pavaizduoti, nes architektura fotografijoje yra tokia sritis, kur nuotraukose neturetu bokstai, kaminai ir kitos konstrukcijos griuvinet. ne veltui tam ir specialus objektyvai kuriami. beabejo, visur yra ir bus isimciu, bet tai jau daugiau susije su autoriaus uzmanymais. siuo atveju as abejoju, ar noreta specialai kad bokstai griutu.
man rodos, kad reiketu pacio autoriaus paklausti, koks jo uzmanymas buvo. nesutinku su tavim, kad architekturos fotografijoje bokstai neturi griuvineti (t.y. tiesios linijos, kaip suprantu). daznai specialiai taip daroma, kad linijos kreivos, jei pavartytum zurnalus.
juoda_plunksna rašo:
Na as nesutikciau. Menineje fotografijoje nebutinai ir ta pati architektura turi buti idealiai tiesi. Ir apskritai tas "tilt-shift" mano nuomone netgi didesne ishimtis. Be abejo priklauso nuo to koks fotografijos tikslas.
O'Mffn rašo: Menineje fotografijoje nebutinai ir ta pati architektura turi buti idealiai tiesi. Ir apskritai tas "tilt-shift" mano nuomone netgi didesne ishimtis. Be abejo priklauso nuo to koks fotografijos tikslas.
menine fotografija yra menine, as turejau omeny tuos atvejus, kada pastatai fotkinami ne meniniais tikslais
manau, kad čia pagaliau turėtų įsikišti pats prieangis ir paaiškinti, ko norėjo pasiekti šia nuotrauka, nes skiltis, šiaip, yra architektūrinė, tad architektūrinės, ne meninės, nuotraukos čia gal turėtų būti dedamos...
O aš manau, kad čia fotografijos forumas ir nesvarbu, ar ji meninė, ar architektūrinė. Tai dabar negi reik kurti atskirą temą "Meniniai pastatų fragmentai" juokingai skamba
Dainius- Administratorius
- Pranešimų skaičius : 706
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Kaunas
Registration date : 2007-11-27
Dainius rašo: Tai dabar negi reik kurti atskirą temą "Meniniai pastatų fragmentai" juokingai skamba
viskas gerai, jokios atskiros galerijos nereikia kurt, mes mylim visas geras nuotraukas
Tą ir norėjau pasakyti
Dainius- Administratorius
- Pranešimų skaičius : 706
Gyvenamoji vieta (Localisation) : Kaunas
Registration date : 2007-11-27
tiesiog norėjau pabrėžt, kad čia architektūrinis skyrelis, ir jei jau kažkas įnešama ne visai su architektūrine idėja, tai gali ir pats autorius pakomentuot :D
juoda_plunksna rašo:
menine fotografija yra menine, as turejau omeny tuos atvejus, kada pastatai fotkinami ne meniniais tikslais
Sutinku
Ai beje dar norejau paprasyt forumo valdzios pervadint sita tema i "architektura", nes ji ganetinai ishsiplete nuo to laiko kai sukuriau, o ir kurdamas pavadinimo ilgai negalvojau, be to sioje temoje jau kelis kartus buvo ishsakytas toks pasiulymas.
Manau butu aiskiau.
O'Mffn rašo:
Ai beje dar norejau paprasyt forumo valdzios pervadint sita tema i "architektura",
esame tam, kad tarnautume...
done
Puslapis 6 iš 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Puslapis 6 iš 8